Om oss

 


Om Avison Communication AB;
En modern översättnings- och språkbyrå
(Click here for English)

Avison Communication grundades 2002 av Miles Avison. Sedan dess har företaget utvecklats till en professionell, modern och mångsidig språk- och översättningsbyrå. Avison använder sig enbart av översättare med målspråket som modersmål och med en naturlig koppling till den lokala kulturen. Översättare hos Avison förstår att en översättning enbart handlar om den slutliga läsaren. Språk utvecklas, språk är en vital del av kulturen och språk kommunicerar ut vårt budskap till världen

 

Klicka här för mer information om Avisons tjänster.

 

Avison Communication jobbar med multinationella företag såväl som med mindre lokala verksamheter.

När det gäller översättning,  vi täcker de nordiska språken och alla europeiska språk samt de större språken i Asien och Mellanöstern (t. ex. japanska, kinesiska, koreanska, arabiska, persiska och hebreiska).

Språk handlar om kommunikation. För att kommunicera krävs mer än bara ord. AVISONs språkutbildare och översättare hjälper kunder att lyckas i en internationell affärsmiljö. Vi skräddarsyr språkkurser för att möta elevernas särskilda behov. Översättningarna är perfekt anpassade till målgruppen. Klicka här för att läsa mer om våra tjänster.

 

Vårt team

 

Miles Avison, VD

På sidan av sitt företag Avison Communication som Miles har grundat och leder, har han också skapat ett socialt nätverk på Internet i sitt hemland England.

Miles är en företagare med ett intresse för innovativ media, kultur och kommunikation. Hans bakgrund inom språkinlärning, lokalisering och översättning ledde även till att han blev samarbetspartner i ett företag som håller på att lansera en mobil-app med namnet Flikkt. Avison tillför relevant kunskap till utvecklandet av Flikkts applikation för språkinlärning, som finns här.

Miles har en utbildning inom nationalekonomi och franska från University of Sheffield i England och har bott i både Frankrike och Sverige sedan han påbörjade sin professionella karriär. Eftersom han också är en musiker och konstnär använder Miles sin kreativa känsla när han sköter sitt företag.

 

 

Stephanie Lindqvist, projektledare och språklärare

Stephanie har arbetat med språk i 25 år (i skrivande stund), bland annat som bokredaktör, språklärare, översättare och författare.

Stephanie har rest mycket och det gör henne till en utmärkt kontakt för både kunder och översättare/tolkar/lärare här på Avison. Hon kommer från USA och har arbetat och/eller bott i New York, Ryssland, Tjeckien, Frankrike, Filippinerna, Turkiet och Sverige.

Stephanie är en entusiastisk trädgårdsmästare, läsare och språkpolis – så hon passar perfekt på en översättningsbyrå där vi gillar att se till att språklagarna efterlevs!

Hennes huvudsakliga ansvarsområden är att leda projekt, hantera kundkonton, leta efter och anlita nya översättare, lärare och tolkar samt att arbeta med redigering, engelskutbildning och översättning.

Stephanie talar svenska och franska samt lite ryska och turkiska (men de två sistnämnda språken är ganska rostiga). Hennes modersmål är engelska.

Våra översättare, språkutbildare och konsulter

Vi har under åratal byggt upp en omfattande databas med frilansande översättare, språkutbildare, tolkar och andra språkexperter. De band vi har med dessa personer över hela världen är ovärderliga för vår framgång. De är tillgångarna som gör att vi kan leverera kvalitetstjänster till våra kunder. 

Våra översättare översätter endast till sitt, eller sina,  modersmål. De har olika bakgrund inom allt från teknik till försäljning, digital marknadsföring till medicin. Vi kräver också att de har minst två års erfarenhet av professionell översättning, och de kontrolleras av oss innan de kan gå med i vårt team. Klicka här för att läsa mer om Avisons översättningsprocess.

 

Vår expertis

Avison är ett specialistföretag baserat i Sverige. Vi erbjuder lösningar som hjälper företag att göra affärer över gränserna. Vi förser kunder med allt ifrån vanliga översättningar till skräddarsydda helhetslösningar för företag som kommunicerar internationellt. Lösningarna omfattar språkutbildning för personal, översättning och copy för reklammaterial, en komplett version av din webbplats på olika språk, samt utbildning i din målmarknads eller -regions kultur.
Vi har en passion för kommunikation och samverkan. “En bild kan vara mycket talande, men några väl valda ord kan vara nog så målande…”.


Request a translation proposal. Begär offert på översättning

Call us

Work for us. Jobba åt oss

GET THE AVISON NEWSLETTER

Partners & länkar. Partners & links

Följ AVISON på twitter

Avison på Facebook

*

AVISON ARKIV

UC